Nostinpojat TM Racing Finland kovalla kolmikolla kauteen 2018

Marko Tarkkala (vas.), Eero Remes, sekä Henry Olenius ajavat alkaneella kaudella Nostinpojat TM Racing Finland- tiimissä.

Remeksellä on viime kaudelta plakkarissaan E1-luokan Suomen mestaruus sekä MM-sarjan pronssi. Tarkkala on samoin hallitseva Suomen mestari, luokassa E3. Sipoolainen Henry Olenius odottaa sitä täydellistä kautta ja onnistumista, nopeus on tullut kyllä aiemmin todistettua useastikin.  Tiimin kaikki kolme kuljettajaa ajavat eri SM-luokissa, joten TM:llä on realistinen mahdollisuus napata kolme SM-kultaa.

************************************

Lähde X-racing: Jani Hovi

Linkki: http://www.xracing.fi/enduro/uutiset/nostinpojat-tm-racing-finland-kovalla-kolmikolla-kauteen-20180102/

– Yksi mestaruus on tavoitteena, mutta onhan meillä hyvät mahdollisuudet napata parikin mestaruutta, TM:n maahantuojan Daytona Motorsportin omistaja Petri Pohjamo kertoo.

– Kasassa on nyt kyllä todella hyvä nippu kovia kuljettajia ja on hieno päästä työskentelemään heidän kanssaan. Eero (Remes) on tietysti tuttu tiimissä jo monen vuoden osalta ja Henry (Olenius) on ajanut meillä myös aiemmin. Marko (Tarkkala) tulee mukaan uutena nimenä ja onkin hienoa saada hänet mukaan. Makella on kokemusta rutkasti ja hän sopii porukkaan todella hyvin. Paitsi, että kaikki meidän kuskimme ovat nopeita, niin kaikki ovat myös todella mukavia ja heidän kanssaan on helppo tulla toimeen. Se on myös todella tärkeä asia, Pohjamo jatkoi.

Olenius palaa TM:n ohjaimiin

Henry Olenius on tiimin kuljettaja E1-luokassa. 250-kuutioisella nelitahtisella pyörällä kauteen lähtevä Olenius on tuskaillut viime vuodet loukkaantumisten kanssa ja vakavassa harkinnassa oli myös koko ajouran lopettaminen. Onneksi into ajamiseen löytyi jälleen.

SM-sarja tulee olemaan Oleniuksen päätavoite, mutta myös ulkomaan polut ovat mielessä.

– Tavoite on ensinnäkin saada ehjä kausi SM-sarjassa ja tähdätä mitaliin. SM-sarjan lisäksi ajan koko EM-sarjan tai sitten muutamia MM-osakilpailuja. En pääse enää nuorten luokkaan ja tietysti aikuisten MM-sarja on todella kovatasoinen. Mutta katsotaan miten Päitsi menee ja teen viimeistään sen jälkeen päätöksiä, Olenius kertoi.

Remes vaihtaa luokkaa

Eero Remes on ajanut koko uransa ajan enduron MM-sarjan pienimmässä luokassa. Nyt Remes hakee uutta haastetta ja hyppää 300-kuutioisen nelitahtisen pyörän ohjaimiin. TM-kuljettaja ajaa samalla pyörällä myös SM-sarjassa.

– Mietin jo vuosi sitten luokan vaihtoa ja testasin silloin 300-kuutioista pyörää. Mutta silloin ei ollut oikein aikaa testata ja kehittää pyörää, joten pysyin vielä silloin pikkunelarin ohjaimissa. Nyt olen testannut lisää 300-kuutioista nelaria ja päätin ajaa sillä. Pyörä on todella hyvä ja tuleehan tässä myös lisää motivaatiota, kun luokka vaihtuu, E2-luokassa tulevalla kaudella ajava Remes kertoi.

Tarkkala pohti pitkään luokkaa

Seitsemänä viime vuonna isoimman SM-luokan mitaleilla ollut ja tuona aikana neljä Suomen mestaruutta voittanut Marko Tarkkala pohti pitkään luokan vaihtoa tulevalle kaudelle. Mielessä olivat kaikki vaihtoehdot, mutta lopulta miehen pyöräksi valikoitui 300-kuutioinen kaksitahtinen pyörä, joten Tarkkala jatkaa E3-luokassa. Riihimäkeläinen tekee samalla paluun TM:n sarviin, jolla ajoi myös aikoinaan motocrossia 80-kuutioisten luokassa.

– On hienoa saada uusia haasteita hommaan. Olen ajanut jo niin monta vuotta, että välillä kaipaa väkisinkin vaihtelua. Olen päässyt nyt kokeilemaan hieman uutta pyörää ja se tuntuu todella hyvältä. Vaikuttaa, että se istuu mukavasti isommankin kuljettajan käsiin. Muutenkin on mukavaa päästä tekemään Pohjamon Peten kanssa yhteistyötä ja homma tuntuu sujuvan jo nyt todella hyvin. Kun aloitimme Peten kanssa keskustella tiimipaikasta, niin hommat etenivät nopeasti ja todella sujuvasti, Tarkkala kertoi.

Nostinpojat TM Racing Finland -tiimin kuljettajista ensimmäisenä Suomen kisapoluilla tullaan luultavasti näkemään Tarkkala, joka osallistunee tammikuun lopussa Karkkilan kilpailuun.

Xracing